به گزارش قدس خراسان، مسئولیت اجتماعی در مدیریت کسب و کارها که در نیم قرن اخیر مطرح شده است، تنها به مباحث سود و تخفیفات فصلی نگاه ندارد؛ بلکه در اعتبارسنجی شرکتها، سود مالی در کنار مباحث اخلاقی از جمله توجه به مسائل روز جامعه در توسعه پایدار دیده میشود.
نگاه اخلاقی به کسب و کار، ماحصل نوع تفکر در مسئولیت اجتماعی شرکتها در دنیای امروز است و به رسالت یک شرکت در این مسیر نگاه دارد.
«پتانسیل تخصص، تولید و رقابت با بخش خصوصی را داریم؛ اما با توجه به رسالت آستان قدس رضوی در مسئولیت اجتماعی برای اشتغال پایدار و تأمین زنجیره تولید و کالا وارد رقابت با بخش خصوصی نمیشویم و بیشتر بر محور شعار سال یعنی رشد تولید و مهار تورم، در حال حرکتیم». مدیر عامل شرکت صنایع غذایی با بیان این مطلب، در ادامه گفت: اشتغال و تولید در آستان قدس رضوی با محوریت مسئولیت اجتماعی است.
گام نخست؛ تأمین نان بیماران
مجتبی هادیان ضمن اشاره به چگونگی شکلگیری شرکت نان رضوی عنوان کرد: نان قدس رضوی در سال ۱۳۴۶ در کنار بیمارستان امام رضا(ع) برای تأمین نان این بیمارستان آغاز به کار کرد و کمکم سایر تولیدات به چرخه تولید این واحد اضافه شد. در سال ۱۳۵۱ شرکت نان رضوی ثبت رسمی شد و تا سال ۱۳۶۱ در همان مکان و پیش از انتقال به محل کنونی به کارش ادامه داد.
وی افزود: همزمان با این اقدام در سال ۱۳۵۵ شرکت نان رضوی طرحریزی و دو خط تولید با ظرفیت روزی ۴۸ تن از آلمان وارد شد و مهر ماه ۱۳۶۱ تاریخ آغاز به کار کارخانه نان قدس رضوی است و امروز این شرکت بیش از ۱۷۰ نوع محصول از فراوردههای نان گرفته تا سایر مواد غذایی را با برند رضوی تولید و عرضه میکند.
چتر حمایت نان رضوی از کسب و کارهای کوچک
مدیر عامل شرکت صنایع غذایی رضوی ضمن اشاره به خدمات حمایتی این شرکت از کسب و کارهای کوچک توضیح داد: در مسیر حمایت از کسب و کارهای کوچک و متوسط این شرکت، واحدهای تولیدی مواد غذایی را که کیفیت مطلوبی دارند و با چالش روبهرو شدهاند، تحت حمایت خود گرفتیم و در قالب برند رضوی کمک کردیم تا محصولاتشان در سبد فروش قرار بگیرند و این کسب و کارها توسعه پیدا کنند.
هادیان با یادآوری اقدامهای سال گذشته عنوان کرد: از جمله اقدامات مهم ما استفاده از ظرفیت خالی خطوط و تولید در حد بالا بوده است. به عنوان مثال با توجه شرایط بازار و افزایش قیمت، بیشتر تولیدات وزن بالا را کم و تولیدات با وزن پایین و با کیفیت بالاتر را به چرخه تولید اضافه کردیم.
وی در ادامه یادآور شد: در سالهای گذشته در بیشتر کالاها از جمله تخممرغ، روغن، شکر و آرد یارانه وجود داشت و ما هم مانند سایر تولیدکنندگان از این مواد استفاده میکردیم. درحال حاضر با حذف این یارانهها افزایش قیمت در هر کالای تولیدی ایجاد شده و برای همین استراتژی تولید محصولاتی را در دستور کار قرار دادیم تا با افزایش ۱۰۰درصدی قیمت در محصول نهایی مواجه نشویم.
مدیر عامل شرکت صنایع غذایی رضوی بهحضور زائران در ایام نوروز اشاره کرد و گفت: در راستای اجرای سیاستهای کلان آستان قدس رضوی مبنی بر تکریم زائران با توجه به افزایش حضور زائران در ایام نوروز این شرکت باافزایش ندادن قیمت محصولات در فروردین ماه از سود منطقی خود گذشته، که این اقدام در راستای مسئولیت اجتماعی آستان قدس رضوی تصمیمگیری و اجرا شده است.
وی با اشاره به عرضه نان سفره در کیوسکهای نان رضوی طبق مصوبه شورای آرد و نان و شهرستان مشهد مقدس خاطرنشان کرد: شرکت صنایع غذایی رضوی با هدف خدمترسانی و تأمین نان مرغوب برای زائران و مجاوران نان سفره را با قیمت مصوب در کیوسکهای اطراف حرم مطهر رضوی و نیز در میادین شهرداری عرضه میکند.
مدیر عامل شرکت صنایع غذایی با یادآوری توزیع محصولات غذایی در مناسبتهای مختلف در حرم مطهر رضوی عنوان کرد: در ایام و مناسبتهای مختلف، محصولات این شرکت در حرم مطهر رضوی بین زائران و مجاوران توزیع میشود.
هادیان ادامه داد: در ۳۲کیوسکی که در منطقه ثامن داریم، با تخفیف ویژه در مناسبتهای مختلف از جمله دهه کرامت به مشتریان در قالب یک محصول تازه و با کیفیت عرضه میکنیم تا بتوانیم بخشی از نیاز مردم در حوزه فراوردههای نان را تأمین کنیم.
صادرات به ۶ کشور دنیا
وی به حقوق کارگران در مسئولیت اجتماعی کسب و کارها اشاره کرد و گفت: در جایجای کارخانه نان رضوی افراد در حال انجام کار مفید هستند و با توجه به تنوع محصولات و اشتغالزا بودن کارخانه قابلیت ایجاد اشتغال بیشتر را به صورت پایدار داریم.
هادیان توضیح داد: در این کارخانه، جدا از مسائل حقوقی که شامل همه کارگران کارخانههاست، هر سال بودجه معیشتی جدا برای کارگران در نظر میگیریم تا طی سال در قالب بستههای ارزاق یا سایر خدمات به آنها کمک شود.
صادرکننده برتر خراسان رضوی ادامه داد: تا سال ۱۴۰۰ صادرات ما ریالی بود؛ اما آن را دلارمحور کردیم و در حال حاضر به ۶ کشور ترکمنستان، افغانستان، پاکستان، امارات، تاجیکستان و عراق تا ۱۰درصد تولید سالیانه شرکت صادر میشود.
تولید نان برای بیماران سلیاکی
برگزیده جایزه ملی تعالی و واحد نمونه سازمان غذا و دارو در پایان گفت: از جمله کارهای مهم در بحث مسئولیت اجتماعی که سودی برای کارخانه ندارد، تولید نان بدون گلوتن برای بیماران سلیاکی است که به گلوتن در مواد غذایی معمول حساسیت دارند. در حال حاضر مشغول انعقاد قراردادی با بیمارستان امام رضا(ع) هستیم تا برای بیمارانی که نیاز به نان بدون گلوتن دارند، نان تولید کنیم و به دستشان برسانیم.
خبرنگار: طاهره فجرداودلی
نظر شما